AktualnościWebinary

Webinary: Coaching w plenerze

21 lutego startuje seria 4 webinarów online. Organizuje je Association for Coaching. Dotyczą tematu, który zyskuje na popularności: coachingu w plenerze, który nazywany jest też coachingiem ekologicznym czy też eko-coachingiem. Warto wziąć udział i poszerzyć swój warsztat coacha.

„Nasze życie, praca i praktyka coachingowa tradycyjnie ograniczają się do zamkniętych pomieszczeń. jednak istnieje bogactwo mądrości i alternatywnych perspektyw wykraczających poza biuro, salę konferencyjną czy ekran 2D”, czytamy na stronie Association for Coaching. Może właśnie z tego względu eko-coaching w ostatnim czasie znacznie zyskuje na popularności. Czym on jest? Jakie korzyści płyną z kontaktu z naturą i ruchu? Jakie są narzędzia i techniki są przydatne do przeprowadzenia sesji na świeżym powietrzu? Te tematy zostaną poruszone podczas serii webinarów. Będą też podane dowody naukowe, które potwierdzają skuteczność takiej formy pracy.

„Spójrz głęboko w naturę, a wtedy wszystko zrozumiesz lepiej”

Albert Einstein.

Dla kogo są te webinary

Są one dedykowany wszystkim coachom, zarówno tym z długim stażem, jak i tym, którzy rozpoczynają pracę w zawodzie. Dla life coachów, team, business i executive coachów. Także dla caochów zdrowia

Kiedy się odbędą

Od 21 lutego do 20 marca 2024 roku.
Środy, 21 i 28 lutego oraz 13 i 20 marca br, w godzinach: 8:00 EST / 13:00 GMT / 14:00 CET / 17:00 GST / 21:00 SGT

Kto jest organizatorem

Association for Coaching ® (AC) założone w 2002 roku. Jest ono niezależną organizacją non-profit zrzeszającą coachów, trenerów, jak również instytucje akademickie i organizacje zaangażowane w podnoszenie standardów i profesjonalizmu coachingu.
Serię webinarów poprowadzi Anna-Marie Watson, trenerka i superwizorka coachingu. Podzieli się ona swoimi spostrzeżeniami na temat praktycznych aspektów i bezpieczeństwa (fizycznego i psychologicznego) pracy na świeżym powietrzu.

Warsztat coacha – program webinarów

Są to cztery 90-minutowe webinary. Uczestnicy, którzy się zarejestrują i dokonają wpłaty wg cennika AC, otrzymają do nich dostęp, a także nagrania, slajdy i inne materiały. Po zakończeniu uczestnicy otrzymają też certyfikaty.

Webinar 1: Połączenie z naturą
Rozwiń osobiste przekonania i narracje społeczne, które wpływają na nasze relacje ze środowiskiem naturalnym i przestrzenią zewnętrzną. Poznaj badania naukowe, teorię przywracania uwagi i działania oparte na doświadczeniach, które sprzyjają połączeniu człowieka z naturą.  

Webinar 2: Coaching na świeżym powietrzu – metodologie i praktyki
Dostosuj obecną wiedzę, umiejętności i doświadczenie coachingowe do przestrzeni zewnętrznej i zastanów się, jak współpracować z naturą. 

Webinar 3: Krok w plener – rozmowy coachingowe
Zastanów się nad wnioskami wyciągniętymi z „osobistej” sesji coachingowej na świeżym powietrzu. 
Odkryj dodatkowe narzędzia i techniki usprawniające praktykę coachingową. Poznaj niuanse, które odróżniają coaching online, od sesji twarzą w twarz w pomieszczeniu i na świeżym powietrzu. 

Webinar 4: Zdalne rozmowy coachingowe na świeżym powietrzu i kolejne kroki
Zastanów się nad wnioskami wyciągniętymi ze „zdalnej” sesji coachingowej w plenerze. 
Zaprojektuj kolejne kroki, aby rozwinąć umiejętności coachingu na świeżym powietrzu i możliwości rozwoju biznesu. Ustal punkty działania i miary odpowiedzialności. 

Kontakt

Więcej informacji oraz link do zapisów można znaleźć na stronie ORGANIZATORA.
Adres e-mail: digitallearning@associationforcoaching.com    
Źródło: Association for Coaching ®

Powiązane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back to top button